EXPLORE

Careers at ThermoFisher Scientific

Apply Now >>    
Job ID :
43943BR
Location :
Sweden - Uppsala
:
Job Description

KVALITETSKONTROLL, QC
UPPSALA

Som chef för kvalitetskontrollen kommer du vara en del av Thermo Fisher Scientifics ImmunoDiagnostics Division (IDD), som utvecklar, tillverkar och marknadsför diagnostiska test för allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. Med 1.500 anställda globalt är IDD världsledande inom in vitro diagnostik (IVD) av allergi och ledare inom autoimmundiagnostik i Europa. I Uppsala, med cirka 500 medarbetare, finns divisionens HQ och också utveckling och tillverkning av allergitester.

Vi söker en chef till gruppen för kvalitetskontroll, QC. Gruppen ingår i avdelningen Product Quality och består idag av 15 personer. QC ansvarar för kvalitetskontroller och tillhörande dokumentation av kemikalier, material och produkter, både från externa leverantörer och från vår egen produktion.

OM TJÄNSTEN

Din huvudsakliga uppgift blir att leda, planera och utveckla verksamheten inom ansvarsområdet samt att styra verksamheten mot överenskomna mål. Du kommer ha direkt personalansvar och budgetansvar samt ingå i ledningsgruppen för avdelningen Product Quality. Företaget och avdelningen arbetar med Lean Manufacturing och därför är nyckeltal och visualisering av mål och aktiviteter viktiga arbetsverktyg.

Som ledare är du tydligt coachande och drivande i att ständigt utveckla och förbättra verksamheten med avseende på kvalitet, effektivitet och att kunna möta nya regulatoriska krav. Du bidrar också med kunskaper till projekt och andra interna intressenter. QC är en viktig del i kvalitetssäkring av tillverkade produkter och arbetar enligt QSR och ISO. Det ställer krav på att du är kvalitetsmedveten och arbetar långsiktigt och systematiskt samt inser vikten av dokumentation och struktur. Arbetet är omväxlande och kräver att du kan driva din verksamhet självständigt samtidigt som du utövar ett coachande ledarskap.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med kemi/ kemiteknisk eller naturvetenskaplig inriktning. Du har erfarenhet från kvalitetskontroll och är väl förtrogen med att arbeta enligt QSR och ISO. Erfarenhet av ledning inom läkemedels-/medicinteknisk industri och av LEAN-arbete är meriterande.

Det är viktigt att du är kvalitetsmedveten, har en god samarbetsförmåga och tycker om att bidra till nya arbetssätt genom god problemlösningsförmåga. Du kommunicerar konstruktivt och är strukturerad med förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt.

För att trivas i rollen bör du vara en entusiasmerande ledare med förmåga att driva förändringar från start till mål. Som person är du bra på att bygga relationer inom teamet och företaget. Viktigt är också att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.


ÄR DU INTRESSERAD?

Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar? Vill du använda dina kunskaper inom kvalitetskontroll och verksamhetsutveckling och jobba i en spännande roll, där du verkligen kan göra en skillnad i människors vardag? Om detta låter intressant så kan du vara den personen vi söker!

HAR DU FRÅGOR? Kontakta då:

Victoria Johansson (Senior Recruiter Nordics) victoria.johansson@thermofisher.com
Otti Bengtsson Gref (Sr Manager Product Quality) 018 - 16 36 16.

SÖK NU på Thermo Fishers karriärsida: https://jobs.thermofisher.com/
Sista ansökningsdatum: 28 februari 2017


THERMO FISHER SCIENTIFIC

As the world’s leader in serving science, Thermo Fisher Scientific is a driving force in the research, healthcare, industrial and applied markets, generating more than USD 17 billion in annual revenue. No other company can match our range of customer touch points – technologically, geographically or commercially. We help our customers in finding cures for cancer, protecting the environment, making sure our food is safe and moving forward with thousands of important projects that improve millions of lives.

At Thermo Fisher Scientific, each one of our 50,000 extraordinary minds has a unique story to tell. Join us and contribute to our singular mission - enabling our customers to make the world healthier, cleaner and safer.

*IND-EMEAApply Now >>    
Join our Talent Community

If you're ready to make a difference in the world, you can do it here.

Join
Refer a friend

Already work here? Help us write our next chapter

Refer Now

SHARE

5 Reasons to Work at Thermo Fisher Scientific
View
Search Jobs by Map
Search