EXPLORE

Careers at ThermoFisher Scientific

Apply Now >>    
Job ID :
41950BR
Location :
Sweden - Uppsala
:
Job Description

SENIOR VERIFICATION AND VALIDATION ENGINEER – UPPSALA, SWEDEN

Till Gruppen Instrument V&V, som idag består av 10 personer, söker vi nu en person med erfarenhet från verifiering och validering av instrumentsystem för verifiering och validering av våra analyssystem. Vi söker en ansvarstagande, strukturerad noggrann och initiativrik person med gedigen erfarenhet från verifiering och validering. Vi erbjuder dig en utmanande och omväxlande tjänst där du kommer arbeta med verifiering och validering och få möjligheten att utvecklas professionellt inom ett av världens största life-science företag.

I denna roll kommer du vara en del av Thermo Fisher Scientifics, ImmunoDiagnostics Division (IDD), som utvecklar, tillverkar och marknadsför diagnostiska test för allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. Med 1.500 anställda globalt är IDD världsledande inom in vitro diagnostik (IVD) av allergi och ledare inom autoimmundiagnostik i Europa. I Uppsala, med cirka 500 medarbetare, finns divisionens globala huvudkontor med både utveckling och tillverkning.

DET DAGLIGA ARBETET OCH DINA ANSVARSOMRÅDEN

I rollen som Senior Verification and Validation Engineer kommer du att arbeta med verifiering och validering av instrumentsystem vid utveckling av nya och vid underhåll av befintliga system. Vidare kommer du att delta vid utveckling av testmetoder och analys av resultat för att säkerställa att våra system uppfyller regulatoriska krav på samtliga våra marknader.

I rollen ingår även att delta vid planering och att rapportera resultat i formella rapporter.

Du kommer att arbeta med verifiering och validering genom hela produktlivscykeln från granskning av krav till rapportering av resultat och deltagande vid felsökningsaktiviteter.

I praktiken innebär det att du kommer arbeta med att:

  • Delta vid granskning av produktkrav och specifikationer
  • Delta vid utveckling av verifierings- och valideringsplaner som säkrar att produkter och data uppfyller regulatoriska krav
  • Definiera metoder för verifiering och validering
  • Utföra verifiering och validering av instrumentsystem
  • Analysera data från verifiering och validering av instrumentsystem
  • Rapportera resultat av verifiering och validering av instrumentsystem

ROLLEN PASSAR DIG MED FÖLJANDE ERFARENHET

Vi söker dig med relevant högskole- eller universitetsutbildning och minst 10 års arbetserfarenhet från verifiering och validering av produkter och system inom life-science eller medicintekniska företag. Gärna med erfarenhet av våra Phadia-system.
Du behöver också laboratorieerfarenhet för att hantera patientprover, reagenser och standardutrustning.

På Thermo Fisher Scientific är det mycket på gång och alltid något som händer, så det är viktigt att du trivs i en internationell arbetsmiljö som ständigt förändras och att du är resultatorienterad och presterar under tidspress.

Som person bör du vara ansvarstagande, strukturerad, noggrann och initiativrik i ditt arbete. Eftersom du ska arbeta och kommunicera inom gruppen och tvärfunktionellt inom företaget, är det viktigt att du är bra på att kommunicera och samarbeta med andra.

Då rollen bland annat innebär ansvar för att leda aktiviteter och personal behöver du ha tidigare erfarenhet från ledande roller inom projekt eller linje.

Flyttande svenska och engelska är ett måste

ÄR DU INTRESSERAD?

Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar? Vill du använda dina kunskaper inom produktionsutveckling och jobba i en spännande roll, där du verkligen kan göra en skillnad i människors vardag? Om detta låter intressant så kan du vara den personen vi söker!

För att söka tjänsten går du in på Thermo Fishers karriär sida https://jobs.thermofisher.com/

Har du frågor kontaktar du:

Victoria Johansson (Senior Recruiter Nordics) victoria.johansson@thermofisher.com

Sök så snart som möjligt, men senast den 19e februari

*IND-EMEAApply Now >>    
Join our Talent Community

If you're ready to make a difference in the world, you can do it here.

Join
Refer a friend

Already work here? Help us write our next chapter

Refer Now

SHARE

5 Reasons to Work at Thermo Fisher Scientific
View
Search Jobs by Map
Search