EXPLORE

Careers at ThermoFisher Scientific

Apply Now >>    
Job ID :
49930BR
Location :
Sweden - Uppsala
:
Job Description
TECHNICAL WRITER
UPPSALA, SWEDEN

I denna roll kommer du vara en del av Thermo Fisher Scientifics, ImmunoDiagnostics Division (IDD), som utvecklar, tillverkar och marknadsför diagnostiska test för allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. Med 1.600 anställda globalt är IDD världsledande inom in vitro diagnostik (IVD) av allergi och ledare inom autoimmundiagnostik i Europa. I Uppsala, med cirka 600 medarbetare, finns divisionens globala huvudkontor med både utveckling och tillverkning.

OM ROLLEN:

Vi går en spännande framtid till mötes och står inför fantastiska möjligheter. Därför söker vi nu en noggrann och målfokuserad Technical Writer till gruppen Labeling & User Documentation. Gruppen, som består av sex medarbetare, ansvarar för framtagning och uppdateringar av användarinformation i form av operatörsmanualer och referensmanualer samt bruksanvisningar, etiketter och kapseldekor.

Vi kan erbjuda dig en utmanande och omväxlande tjänst där du kommer få möjlighet att utvecklas professionellt inom ett av världens största life-science företag.

DINA ANSVARSOMRÅDEN:

I rollen som Tecnical Writer kommer du ansvara för våra instrument- och mjukvarumanualer samt referensmanualer till system och stödprodukter. I praktiken innebär det att du kommer:

 • Skapa och införa förändringar av text och bild i befintliga manualer enligt gällande rutiner och processer för IDD.
 • Ta fram helt nya publikationer.
 • Hantera översättningar gentemot marknadsbolag och översättningsbyråer.
 • Arbeta med hjälpsystem till mjukvaruprodukter.
 • Samverka med mjukvaru- och instrumentavdelningarna i utvecklings- och produktvårdsprojekt.
 • Kontinuerligt bidra till att utveckla våra koncept för användarinformation.

VEM SÖKER VI?

Vi söker dig med teknisk/naturvetenskaplig högskoleutbildning och erfarenhet av att skriva manualer eller annan teknisk information.

För att passa i rollen ser vi att du:

 • Har erfarenhet av arbete med XML-baserad information, HTML, ISO13485 och QSR.
 • Har ett intresse av att lära dig hur våra system fungerar och kunna köra instrument på egen hand.
 • Är en nätverkande och utåtriktad person som har lätt att etablera kontakter inom organisationen.
 • Arbetar självständigt, strukturerat och målfokuserat och har förmågan att driva fram manualunderlag samt att koordinera flera uppgifter samtidigt.
 • Talar och skriver flytande svenska och engelska då vi är ett internationellt företag och engelska är originalspråk för all vår dokumentation.

Vi arbetar med Skribenta CMS och det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av det eller andra liknande system. Det är också meriterande om du har erfarenhet av verktyg i Adobe Creative Suite (Photoshop, Illustrator och InDesign) och hjälpverktyg såsom Madcap Flare eller Robohelp. Vi ser gärna att du har arbetat med illustrationer i olika former, i synnerhet baserat på 3D CAD.

ÄR DU INTRESSERAD?

Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar? Vill du använda dina kunskaper inom produktionsutveckling och jobba i en spännande roll, där du verkligen kan göra en skillnad i människors vardag? Om detta låter intressant så kan du vara den personen vi söker!

Har du frågor kontaktar du:

Martin Kjellsson, Director Engineering, martin.kjellsson@thermofisher.com
Victoria Johansson, Recruiter Nordics, victoria.johansson@thermofisher.com

Välkommen med din ansökan snarast med sista ansökningsdatum: 17 september 2017

THERMO FISHER SCIENTIFIC
As the world’s leader in serving science, Thermo Fisher Scientific is a driving force in the research, healthcare, industrial and applied markets, generating more than USD 18 billion in annual revenue. No other company can match our range of customer touch points – technologically, geographically or commercially. We help our customers in finding cures for cancer, protecting the environment, making sure our food is safe and moving forward with thousands of important projects that improve millions of lives.


Apply Now >>    
Join our Talent Community

If you're ready to make a difference in the world, you can do it here.

Join
Refer a friend

Already work here? Help us write our next chapter

Refer Now

SHARE

5 Reasons to Work at Thermo Fisher Scientific
View
Search Jobs by Map
Search